A bambusztermékek az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek. Bambusz fogkefe, bambusz szívószál vagy bambusz evőeszközök – ezek a termékek mind alkalmasak mindazok számára, akiknek fontos bolygónk állapota. A bambusztermékek amellett, hogy környezet- és természetbarátok, számos más előnnyel is rendelkeznek. Nézze meg velünk, miért szeretjük a bambuszt!
Miért bambusz?
✅ A bambusztermékek garantálják az ismételt és hosszú távú használatot.
✅ 100%-ban ökológiai és gyorsan megújuló természeti erőforrás.
✅ Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően biztonságos és higiénikus.
✅ 30%-kal több oxigént termel, hozzájárulva az üvegházhatású gázok csökkentéséhez.
✅ A természetben lebomlik, miután kidobták.
✅ A természetben segít a földcsuszamlások ellen.
✅ Gyönyörű természetes megjelenésű, és minden otthon nagyszerű kiegészítője.
Megújuló forrás...
A bambusz 🎋 az ültetéstől számított egy-öt év múlva szedhető, fajtól függően. Ehhez képest a keményfáknak 🌳 (például a tölgyeknek) legalább negyven év kell a növekedéshez, mielőtt a fakitermelés lehetséges lenne.
A Természetvédelmi Világalap szerint évente 18,7 millió hektár erdő 🌲 vész el az erdőirtás miatt. A bambusz a keményfák helyettesítésére sokoldalú megoldást kínál, amellyel jelentősen csökkenthető ez a szám és megvédhetők erdeink.
Ezenkívül a bambusz 30%-kal több oxigént termel a növekedés során, ami hozzájárul az üvegházhatású gázok csökkentéséhez.
Mindenhol és gyorsan nő...
A bambusz egy szívós és ellenálló növény, amely a világ minden táján termeszthető, és még zord körülmények között is jól fejlődik.
Egyes bambuszfajok akár napi 1 métert is nőhetnek !
Nem igényel újratelepítést, mivel a kiterjedt gyökérzetnek köszönhetően a betakarításkor új hajtás nő, amely még a talaj erózió elleni védelmét is segíti.
Használata biztonságos és higiénikus...
A bambusz antibakteriális a „Bamboo Kun“ természetes összetevőnek köszönhetően.
A bambusz Kun természetesen antibakteriális, és a bambusz természetes antibakteriális tulajdonságait biztosítja.
Emiatt a bambuszt a természetben való növekedése során ritkán támadják meg kártevők vagy fertőzik meg kórokozók.
Ezek az antibakteriális tulajdonságok megakadályozzák a baktériumok és mikrobák elszaporodását a bambusztermékeken, így a bambusz ideális növény olyan természetes és higiénikus termékek előállítására, mint a bambusz szívószálak és evőeszközök.
A bambusztermékek tiszták és sterilek, akár természetes, akár textil formában.
Gazdasági fejlődés...
A bambusztermelés foglalkoztatási lehetőségeket biztosít a kevésbé fejlett országokban, amelyeknek a gazdasági fejlődéshez szociális és gazdasági lehetőségekre van szükségük.
Például Kína, a világ legnagyobb bambusztermelője, 2015-ben több mint 19,5 milliárd dollár értékű volt, és több mint 7,5 millió embert foglalkoztatott.
Modellként szolgál más országok számára, amelyek fenntartható bambuszipart kívánnak kialakítani.
Vietnamban a bambusztermesztés is széles körben elterjedt, és gyakran előfordul, hogy egy egész falu dolgozik a farmokon és a gyárakban, mivel ez lehet az egyetlen munkalehetőség a környéken élő több száz ember számára.
Stabilizálja a talajt...
A talaj stabilabbá válik, mivel a bambuszok erős gyökerekkel gyökereznek a talajban.
Ez azt jelenti, hogy képes stabilizálni és helyreállítani a talajt, és ezáltal megakadályozni a földcsuszamlásokat, a bambusz pedig nagyszerű védelmet nyújt a veszélyes földcsuszamlások ellen.