Nagybevásárlást hajtott végre, és szeretné, ha az élelmiszerek minél tovább frissek maradnának?
Az élelmiszerek frissességének megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy hogyan tárolja azokat. Ne dobja ki a romlott gyümölcsöket és zöldségeket, és vessen véget a penészes pékáruknak. Ismerje meg, hogyan tárolja megfelelően az élelmiszereket, és hogyan maximalizálja azok eltarthatóságát és frissességét.
1. Ne mosson gyümölcsöt vagy zöldséget
Kerülje a gyümölcsök és zöldségek tárolás előtti mosását. A nedvesség elősegíti a penészesedés kialakulását, amit természetesen el akarsz kerülni. Ehelyett mossa meg az ételt közvetlenül az evés előtt.
2. Válassza ki a megfelelő csomagolást
A megfelelő csomagolás több nappal meghosszabbíthatja az élelmiszerek eltarthatóságát. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő tárolóedényt, dobozt vagy csomagolást választja, mielőtt tárolja az élelmiszereket.
- Tárolja a kávét sötét, visszazárható edényben, ahol megőrzi jellegzetes aromáját. Helyezze a tartályt hűvös, száraz helyre. A szakértők azt javasolják, hogy olyan kávébabot vásároljon, amelyet az ital elkészítése előtt otthon meg tud őrölni.Tudta,
Tudta, hogy a világon a zöldségek és gyümölcsök mintegy 40-50%-át kidobják ?
- Csomagoljon sajtokat, gyökérzöldségeket, friss fűszernövényeket vagy salátát méhviaszba. A méhviasz pakolások méhviaszból, jojoba- és kókuszolajból, gyantából és 100% pamutból készülnek. Ennek eredményeképpen az élelmiszerek hosszabb ideig frissen maradnak.
- Hogy a kenyér ne keményedjen meg és ne penészedjen, tárolásához használjon méhpempő
3. A friss élelmiszerek utálják a műanyagot
Ha szokásod, hogy az ételmaradékot alufóliába vagy műanyag zacskóba csomagolod, rossz híreink vannak számodra. A műanyag a frissesség gyilkosa.
Az ilyen anyagokon nem tud átáramlani a levegő, így ideális környezetet biztosítanak a nedvesség és a penész számára.
A rothadó gyümölcsök, zöldségek vagy penészes pékáruk azonban a múlté lehetnek. Csak cserélje ki a műanyagot méhviasz csomagolásra.
A Bee Wrapbe csomagolhatja a felszeletelt citrusféléket, almát vagy zöldségeket. Hagyja az ételt lélegezni, és hosszabbítsa meg frissességét.
Amellett, hogy a méhcsaládok hosszabb ideig frissen tartják az élelmiszereket, számos más előnnyel is járnak:
- a csomagolás 100%-ban természetes és környezetbarát
- a méhviasz megakadályozza a penész és a baktériumok kialakulását
- a csomagolás újrafelhasználható
- használat után csak porolja le őket, vagy mossa ki langyos vízben
- rugalmas anyag alkalmazkodik az élelmiszer alakjához
4. Az arany FIFO-szabály
Ismeri a FIFO szabályt, amelyet minden szakács követ? A First In, First Out azt jelenti, hogy a legrövidebb eltarthatósági idővel rendelkező élelmiszereket a hűtőszekrény elejére kell helyezni.
Ezzel szemben a legfelső polcokra azok az élelmiszerek kerülhetnek, amelyek tovább maradnak frissek. Így szemmel tarthatja a hűtőszekrény, az éléskamra és más élelmiszerszekrények tartalmát.
5. Sterilizálás és fagyasztás
Ha már tudod, hogy nem lesz időd egy-egy étel vagy étel elhasználására, akkor használhatod nagyanyáink jól bevált módszerét. Egyszerűen sterilizálja a már elkészített ételt, vagy tegye megfelelő edénybe, és tegye a fagyasztóba.
A tejet akár le is fagyaszthatja, de ha felolvadt, használja fel főzéshez vagy turmixok készítéséhez. Ami azonban semmiképpen sem való a fagyasztóba, az a kiolvasztott élelmiszer. Sterilizálja ezeket inkább egy üvegedényben.
Ha nem akarja feleslegesen pazarolni az ételt, és kidobni csak azért, mert nem volt ideje megenni, próbálja ki tippjeinket. A legjobb tanács azonban az, hogy ne vásároljon felesleges élelmiszereket, amelyeket nincs ideje felhasználni. Nem kell teli szatyrokkal távoznia a boltból. Étkezzen egészségesen, jó minőségben és helyben.